DutchEnglishPortugueseSpanishTurkish

Covid maatregelen

Corona (Covid-19) maatregelen

Er is wereldwijd sprake van een pandemie van besmetting met het coronavirus. De essentie van de Nederlandse aanpak is om het virus maximaal te controleren waarbij kwetsbare groepen worden beschermd.

Wij zijn voor reguliere patiëntenzorg.

Het beleid dat we volgen is dat we alleen mensen in de praktijk toelaten waarvan we met vrij grote zekerheid weten dat ze gezond zijn. Als u daarom op een van de volgende vragen “ja” antwoordt, zullen wij uw reguliere zorg uitstellen. Indien u een van de volgende vragen met “ja” hebt beantwoord en u heeft een pijnklacht, neemt u dan telefonisch contact op met de praktijk. In overleg met de praktijk bespreken we dan op welke wijze we u kunnen helpen.

De vragen zijn:

  • Heeft u klachten die kunnen wijzen op corona?
  • Bent u in (thuis)isolatie of thuisquarantaine of zou u dat moeten zijn?
  • Heeft u een huisgenoot met koorts of benauwdheid (zonder negatieve PCR-testuitslag)?

Kinderen t/m 12 jaar die klachten hebben maar WEL naar de basisschool of de opvang mogen zijn ook bij ons welkom voor een behandeling.

Omdat handhygiëne bij deze virusuitbraak een belangrijke bron van besmetting blijkt te zijn, vragen wij u bij betreden van de praktijk uw handen te desinfecteren met handalcohol (in de wachtruimte aanwezig). We verzoeken u daarna uw gezicht en zaken als mobiele telefoons niet meer aan te raken. In de wachtruimte en bij het maken van afspraken proberen we met elkaar zo goed als mogelijk de 1,5 meter afstand te bewaren die door de Rijksoverheid wordt geadviseerd.

Nog wat extra aanwijzingen:

  • Draag een mondmasker omdat niet altijd 1,5 afstand gehouden kan worden in de praktijk en we ook de kwetsbaren willen beschermen. Dit geldt uiteraard niet als u in de stoel bij de tandarts of mondhygiënist ligt.
  • Kom niet te vroeg, dus liefst vlak voor de afspraaktijd bij ons binnen.
  • Volg de aanwijzingen van ons personeel op.
  • Kom alleen naar uw afspraak, indien strikt noodzakelijk mag maximaal 1 ouder of begeleider meekomen.
  • Blijf niet langer dan noodzakelijk in de praktijk.
  • Gebruik de lift alleen als u minder mobiel bent.

Voor de meeste behandelingen zullen we u 1 minuut laten spoelen. In de praktijk houden we ons aan de Richtlijn Infectiepreventie in Mondzorgpraktijken en hebben we aanvullende hygiënemaatregelen genomen.